Wat is Zoom en hoe gebruiken wij die voor videoconference

  Zoom is een interactieve applicatie met beeld en geluid die wordt door de bedrijven en onderwijs instellingen gebruikt om te vergaderen of les te geven. Daarbij maken wij gebruik van PowerPoint presentatie. Als je achter een PC zit, lijkt het alsof je zelf gebruik maakt van de PowerPoint presen-tatie plus de stem van de opleider. Om Zoom te kunnen gebruiken moet je het app downloaden en een account aanmaken. Het werkt min of meer als Skype of Teams. Op YouTube staan heel veel videoclips die mensen helpen om het app Zoom leren gebruiken. Zoom is een interactieve applicatie met beeld en geluid die wordt door de bedrijven en onderwijs instellingen gebruikt om te vergaderen of les te geven. Voor de theoriecursus maken wij gebruik van PowerPoint presentatie. Als je achter een PC zit, lijkt het alsof je zelf gebruik maakt van de PowerPoint presentatie plus de stem van de opleider. Om Zoom te kunnen gebruiken moet je het app downloaden en een account aanmaken. Wanneer je dit gedaan hebt, neem je deel met je e-mailadres en inlogcode die wij per e-mail naar je hebben gestuurd. Het werkt min of meer als Skype of Teams. Op YouTube staan heel veel videoclips die mensen helpen om het app Zoom leren gebruiken.

  Hoe werkt het? 1. Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app/programma (mocht je dat nog niet gedaan hebben). 2. Wacht op de uitnodiging die je per mail bijvoorbeeld krijgt toegezonden. 3. Aansluiten bij de virtuele bijeenkomst door de Zoom IDcode in te vullen of de verkregen link te volgen. Download en installeer de Zoom Cloud Meetings app/programma Ter voorbereiding van de bijeenkomst moet je een gratis stukje software installeren. Dit moet je installeren op het apparaat dat je wilt gebruiken. Kies zelf het apparaat wat je het prettigst vindt. Mocht je het vervelend vinden om de camera aan te zetten, of je hebt geen (web) camera. Geen probleem, het werkt ook zonder (web)camera en je kunt de camera ook uitzetten. Afhankelijk van je apparaat gaat de installatie als volgt: Windows of Linux Computer: Ga naar de download pagina van Zoom: https://zoom.us/download Download Zoom Client for Meetings (dat is de bovenste in een rij van mogelijke downloads) Installeer het op je computer.

  Android telefoon of tablet: • Voor je Android telefoon of tablet ga je naar de Google Play Store, zoek hier naar zoom cloud meetings app en installeer deze. iOS, iPhone of iPad: • Ga naar de App Store en zoek naar de app Zoom Cloud Meetings. Download en installeer deze.

  Wacht op de uitnodiging, je krijgt een uitnodiging toegezonden. Deze ziet er ongeveer als volgt uit: Aansluiten bij de Virtuele bijeenkomst. Wanneer je de uitnodigingsmail of het aankondigingsbericht op het Forum geopend hebt, klik op de link óf Open de Zoom app/programma en 1. Klik op Join a Meeting 2. Toets het Meeting-ID oftewel de Zoom ID code in (zonder spaties) 3. Klik op Join 4. vul het wachtwoord in dat je bij de uitnodiging gekregen hebt
  Je bent nu een deelnemer aan de bijeenkomst! Onderaan het venster van Zoom vind je een balk:

  Als je je microfoon wil aan- of uitschakelen, klik allereerst op Mute. Als je niet zichtbaar wil zijn klik op Stop Video. Links onderaan zit een microfoon en camera icoontje. Er staat een streep door deze knoppen als je niet hoorbaar en/of zichtbaar bent. Wil je wel weer zichtbaar of hoorbaar zijn klik er opnieuw op. Met deze knoppen kun je ook je audio en video instellingen aanpassen, andere luidspreker, microfoon of webcam kiezen, indien gewenst.

  Wil je de inhoud van je computerscherm aan de andere deelnemers laten zien, klik op Share Screen. (groene knop – midden onderaan) Hiermee kun je met de rest allerlei informatie delen, alleen jouw scherm is dan zichtbaar. (Doe dit niet wanneer er een zoom aan de gang is, dan kan niemand de spreker meer zien)

  Wil je communiceren met tekst klik op Chat (midden onderaan) en typ je bericht; tekst verzenden met de Entertoets. Rechts bovenaan kun je kiezen voor alleen de spreker in beeld (Speakerview) of iedereen in beeld via kleine schermpjes (Gallery)

  De communicatie beëindigen gaat met Leave Meeting. Wat nu wanneer je zowel de zoom wilt volgen én vertaling erbij wenst in het Nederlands, dan is het handig om Zoom op twee apparaten te installeren. Je kijkt dan naar de originele bijeenkomst en op de andere zit je dan in de Nederlandse of Belgische zoom waar de vertaling wordt gegeven, waar je in principe alleen het geluid van hoeft te horen, zo kun je beiden volgen. Pas op: zorg er wel voor dat bij beiden het geluid uit staat (Mute jezelf het liefst vóór dat je de zoom ingaat, anders gaat het geluid heel erg ‘rondzingen’ en echoën voor iedereen in de zoom, erg onprettig).
  QuickHypotheek
  QuickHypotheek
  Quick Hypotheek is een gecertificeerd en onafhankelijke hypotheekadvies bedrijf. Voor ons een goed hypotheekadvies is meer dan alleen de laagste rente. Wij vergelijken onafhankelijk hypotheken, rentetarieven en voorwaarden van meerdere aanbieders. We nemen jouw persoonlijke situatie en toekomstplannen hiervoor als uitgangspunt. Zo vinden we een hypotheek die bij je huidige en- toekomstige financiële situatie past. Dus een betaalbaar, verantwoord maandlasten en voorwaarden die passen bij jouw persoonlijke situatie. Naast hypotheken bieden wij ook een compleet assortiment van financiële producten voor particulieren en bedrijven, verzekeringspakketten en Safeloket. Zo vind je alles op het gebied van wonen en geld onder één dak.

  Comments are closed.